Hakijalle

Tietoa apurahan hakijalle

Aivotuonti-ohjelman apuraha on suunnattu henkilölle, joka on tehnyt merkittävää tutkimustyötä ulkomailla vähintään neljän vuoden ajan ja palaa nyt kotimaahan tuomaan osaamistaan ja kokemustaan suomalaisen tutkimuksen hyväksi. Haemme tutkijoita, jotka kykenevät uudistamaan suomalaista lääketieteellistä tutkimusta.

Vastaa kyselyyn

Tervetuloa vastaamaan kyselyyn Aivotuonti-ohjelmasta. Kyselyssä kartoitamme ohjelmahausta kiinnostuneita olleiden näkemyksiä ohjelman viestinnästä, haku- ja myöntökriteereistä ja ohjelman vaikuttavuudesta. Selvityksen toteuttaa Aula Research Oy ja kyselyyn vastaaminen kestää noin 8–10 minuuttia. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, eikä yksittäiset vastaajat ole tunnistettavissa. Tulokset raportoidaan ainoastaan keskiarvotasolla.

Vastaa kyselyyn täällä.

Pikalinkit:
Tietoa apurahasta / Hakemusten arviointi / Näin haet apurahaa / Ohjeita hakulomakkeen täyttämiseen

Kuka voi hakea?

Olet hakukelpoinen, jos olet Suomessa väitellyt tai ulkomailla väitellyt Suomen kansalainen, joka on post-doc -kauden jälkeen jatkanut tutkijanuraa ulkomailla. Apuraha myönnetään itsenäiselle lääketieteen tutkijalle, jolla ei ole omaa tutkijan virkaa tai työsuhdetta Suomessa. 

Apurahan hakijoilta edellytetään aktiivista tutkimustyötä ja vahvaa näyttöä ulkomailla saavutetuista merkittävistä ja omaperäisistä tutkimustuloksista viimeisen 10 vuoden aikana. 

Lisäksi tutkijalta edellytetään suunnitelmaa merkittävän uuden lääketieteellisen tutkimushankkeen käynnistämiseen Suomessa. 

Akateeminen kelpoisuusvaatimus on tohtorin tutkinto.

Tietoa apurahasta

Aivotuonti-ohjelman apuraha on suuruudeltaan 2,5 miljoonaa euroa viiden vuoden ajalle ja se kattaa viisivuotisen toimen Suomessa. Apuraha kattaa tutkijan henkilökohtaiset palkkakulut ja osittain myös tutkimusryhmän palkkakulut sekä tutkimuskuluja. 

Aivotuonti-ohjelma toteutetaan yhteistyössä yliopistojen kanssa, joille se tarjoaa uniikin mahdollisuuden täsmärekrytointeihin tutkimusosaamisen vahvistamiseksi.

Tutkija valitsee itse isäntäorganisaation. Tavoitteena on, että isäntäorganisaatio sitoutuu akateemiseen arviointiin tutkimusjakson päätteeksi. Arvioinnin perusteella yliopistolla on edellytykset rekrytoida jo näyttöjä antanut huippututkija pysyvään työsuhteeseen. 

Apuraha maksetaan tutkijan työnantajalle, jonka kanssa tutkija solmii työsopimuksen. Toimen alkamisajankohta on sovittavissa työnantajan kanssa.

Hakemusten arviointi

Apurahat myönnetään puolueettoman tieteellisen arvioinnin perusteella. Jokaiselle hakemukselle pyritään takaamaan mahdollisimman tasa-arvoinen käsittely.

Jokaisen hakemuksen arvioi Aivotuonti-ohjelmassa mukana olevien säätiöiden nimeämät asiantuntijat.

Hakuohjeet

Apurahan hakuaika on 6.12.2023 – 31.1.2024.  Aikaa haun avautumiseen:

  

Järjestämme virtuaalisen hakuinfon Aivotuonti-ohjelmasta ja apurahojen hakemisesta 10.1.2024 klo 16-17.

Liity apurahahakuinfoon tästä linkistä

Apurahaa haetaan erillisen apurahaohjelman kautta hakuaikana. Haku on kerran vuodessa.

Näin haet apurahaa

Apurahoja haetaan Suomen Lääketieteen Säätiön apurahapalvelun kautta. Hakuaika alkaa 6.12.2023 ja päättyy 31.1.2024.

Huom. Apurahojen hakuinfo järjestetään 10.1.2024 klo 16-17. Ilmoittaudu hakuinfoon tästä

Ohjeita hakulomakkeen täyttämiseen

1. Rekisteröityminen

Hakulomakkeen täyttäminen alkaa rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi. Viime vuoden haussa rekisteröityneet voivat käyttää tuolloin luomaansa käyttäjätunnusta. Salasana pitää luoda uudelleen.

Rekisteröitymisen yhteydessä hakija syöttää perustietonsa (nimi, osoite jne.), määrittää itselleen käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä valitsee haettavan apurahan tyypin. Seuraavilla kerroilla palveluun tultaessa kirjaudutaan sisään rekisteröitymisen yhteydessä määritellyillä tunnuksilla.

2. Hakemuksen täyttäminen

Rekisteröidyttyäsi mene kohtaan “Luo uusi hakemus”. Valitse sopiva apurahatyyppi ja täytä hakemus.

Sivut tallentuvat automaattisesti, kun siirryt välilehdeltä toiselle. Sivun voi tallentaa myös klikkaamalla sivun alareunassa olevaa ”Tallenna ja jatka” -painiketta. Huomioithan, että kaikki tekstimuotoilut katoavat kopioitaessa tekstiä jostakin muusta sovelluksesta apurahahakemukseen.

3. Hakemuksen täydentäminen myöhemmin

Voit jättää hakemuksesi kesken myöhempää täydennystä varten. Muista kuitenkin kirjautua ulos palvelusta (lomakkeen oikeassa yläreunassa). Uloskirjautuminen kannattaa tehdä aina etenkin, jos palvelua käytetään yhteiskäytössä olevalta tietokoneelta.

4. Valmis hakemus

Kun hakemuksesi on valmis, valitse Yhteenveto-sivulla ”Lähetä hakemus” -painike. Tämän jälkeen et enää pääse muuttamaan hakemusta.

Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä apurahasovelluksen Viestit-toiminnon kautta (Viestit- välilehti).

Siirry apurahapalveluun (avataan 6.12.2023)

Jokaisen hakemuksen arvioi Aivotuonti-ohjelmassa mukana olevien säätiöiden nimeämät asiantuntijat.